Är det något du undrar över och inte hittar svaret på - sök här!
FOrtfarande osäker - ring eller mejla oss!

Trygghet, försäkring

Q: Vilka är reglerna vid avbeställning/avbokning?
A: Med oss kan ni vara helt trygga. Om ni har bokat er resa, och betalat helt eller delvis, och sedan av någon anledning ändrar er, så gäller avbokning utan kostnad fram till 30 dagar innan bokad ankomst. Vi återbetalar hela ert inbetalda belopp vid avbeställning senast 30 dagar innan bokat ankomstdatum.

Q: Kan man teckna avbeställningsskydd?
A:
Ja. Kostnaden för avbeställningsförsäkring är 5% av resans totalpris och gäller oavsett anledning till avbokningen. Avbokning kan göras fram till 30 dagar innan bokad ankomst med full återbetalning. Läs mer om denna försäkring här.

Q: Om jag behöver sjukvård i Spanien (eller i Portugal)?
A: Det är oerhört viktigt att ta med Försäkringskassans 'blå EU-kort' på resan. Detta gäller vid besök på vårdcentral eller sjukhus varvid man betalar samma låga patientavgift som hemma.
OBS. Vid längre vistelse i utlandet (typiskt över 90 dagar) gäller speciella regler och en tilläggsförsäkring (förlängt försäkringsskydd) behövs. Kontakta Förskringskassan för mer information om vad som gäller.

Q: Om något händer på plats och jag behöver hjälp?
A: Vi har svensktalande golfvärdar på plats som kan assistera med råd och tips. Vid behov av akut hjälp har vi ett 24-timmars telefonnummer där personal finns på plats för att assistera.

Lägenhet

Q: Har alla lägenheter eftermiddagssol?
A:
Ja! Detta är vår paradgren. Vi har tillgång till över 200 lägenheter längs Costa de la Luz och alla de vi erbjuder under longstaysäsongen är noga utvalda just för att de har eftermiddagssol (vetter mot söder/väster).

Q: Kan jag boka en specifik lägenhet?
A:
Absolut. Du kan söka på Homa's hemsida och meddela oss vilken lägenhet ni allra helst önskar. Om inte just den finns tillgänglig under er tidsperiod hjälper vi till att hitta en liknande.

Q: Finns det sängkläder och lakan i lägenheten?
A: Absolut. Dubbla uppsättningar sänglinnen och handdukar finns i lägenheten så att ni kan alternera, byta och tvätta efter eget tycke under vistelsen.

Q: Är städning inkluderad?
A: Ja, en sk 'midstay clean' är inkluderad. Önskas ytterligare städtillfällen kan detta beställas till en mycket rimlig kostnad. Städmateriel (sop & skyffel, mopp & hink, etc) finns i samtliga lägenheter för daglig 'hemmastädning'. Observera att dammsugare finns som regel inte.

Hyrbil

Q: Kan man boka hyrbil via er?
A: Absolut. Vi samarbetar med familjeföretaget EPI Rent-a-car som tillhandahåller hyrbil på Faro och Lissabon flygplats.

Q: Vilken typ av bil är det?
A: Vår standardbil är en 'stor liten bil' (typexempel Renault Clio), perfekt för en eller två personer med golfutrustning och packning.

Q: Kan man välja andra biltyper?
A: Absolut. Vi har kombi (typexempel Renault Mègane SW), SUV (t.ex. Nissan Quasqai), 7-sitsiga (t.ex. Ford S-Max) upp till 9-sitsiga (t.ex. Mercedes Vito). Skulle ni vilja ha en sportbil så ordnar vi det också.

Q: Är det pristillägg över en viss ålder?
A: Nej, det finns inga ålderstillägg utan hyrespriset gäller oavsett ålder. Ok, det är pristillägg för förare under 25 år, men det ser vi som extrema undantagsfall.

Q: VIlken typ av försäkring ingår i bilhyran?
A: Collision Damage Waiver (CDW) ingår i bilhyran och är en helförsäkring innehållande motsvarande svensk trafikförsäkring (dvs den täcker samtliga kostnader för skador på annan bil i det fall man själv är vållande). För skador på egen bil är självrisken, max, 1.000€ för vår standardbil.

Q: Kan man teckna självriskeliminering?
A: Super Collision Damage Waiver (SCDW) är en frivillig tilläggsförsäkring. Denna innebär eliminering av självrisken, även om man själv är vällande. Denna försäkring tecknas, om så önskas, vid uthämtning av bilen.

Flyg

Q: Vart flyger man?
A:
Det bästa och närmaste är att flyga till Faro i Algarve, Portugal. DÄrifrån är det bara cirka trekvart till Ayamonte via motorvägen A22.

Q: Kan man boka flyg via er?
A:
Tyvärr inte. För bästa flexibilitet och pris överlämnar vi detta åt våra kära Gäster. Livet är föränderligt och vi har stor respekt för att det kan komma att bli förändringar i reseplaneringen. Om/när det händer är vi naturligtvis flexibla och följsamma vad gäller bokningen av er lägenhet och er hyrbil.

Q: Hur ska jag hitta bästa flyget?
A: Vi råder alla våra Gäster att först söka fram flyg utifrån önskad tidsperiod och bästa avgångar och priser. Det finns många sajter för sökning av flyg där man ser alla möjligheter/alla flygbolag, t.ex. MrJet.se och Flygresor.se.

Q: Finns det direktflyg?
A: Ja, under de flesta av årets månader flyger både SAS och Norwegian direkt till Faro från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Golf

Q: Organiserar ni golftävlingar?
A:
Absolut. Vår ambition är att organisera sociala tävlingar för alla våra Gäster varje vecka från oktober till april. Vi spelar mycket par- och lagtävlingar, men även singeltävlingar ibland.

Q: Vad är Golflongstay Cup?
A:
Detta är vår kanske mest populära tävling av alla. En gång på hösten respektive våren spelar vi damerna mot herrarna i ett härligt format över 18 hål - 6 hål bästboll, 6 hål greensome och slutligen 6 hål singel. Efter rundan njuter vi på 19:e och delar ut vandringspokalen till vinnarlaget.

Q: Kan vi ha olika golfpaket?
A:
Absolut. Kanske vill en av er spela varje jag, och den andra bara 3 gånger i veckan. Inga problem, det är bara att ange detta i er offertförfrågan så syr vi naturligtvis ihop detta.

Q: Finns det hcp-gräns på banorna?
A: I princip, nej. Alla är välkomna, det viktigaste är att hålla på etiketten och speltempot. Att inte kunna slå långt eller inte göra en massa par är inga problem, men att spela [för] långsamt och inte släppa igenom, om så krävs, är problematiskt och kan skapa osämja.

Q: Kan vi spela banor som inte ingår i vårt golfpaket.
A: Absolut. Vi har samarbetsavtal med samtliga banor i regionen och i Algarve. VIll ni spela en runda på t.ex. Quinta da Ria eller Monte Rei i Portugal så ordnar vi naturligtvis det.

Aktiviteter

Q: Bjuder ni in till gemensamma middagar?
A:
Absolut. Varannan vecka organiserar vi en middag på en väl vald restaurang i området där vi avnjuter förrätt, huvudrätt (fisk eller kött) och efterrätt ackompanjerat av goda viner.

Q: Organiserar ni utflykter?
A: Ja. Med ojämna mellanrum ordnar vi utflykter och trevligheter såsom flodkryssning, vinprovning, bussutflykt till Sevilla, etc.

Q: Kan man boka en eller några nätter på någon annan plats under vistelsen?
A: Absolut. Bara en halvtimme från Ayamonte/Isla Canela har vi fantastiska Finca Contrabando, vid Sanlucar de Guadiana vid gränsfloden, mittemot den portugisiska pärlan Alcoutim. Vi hjälper naturligtvis även till med bokning, om så önskas, på andra platser i Andalusien eller Algarve.

Bokning, betalning

Q: Vilka är reglerna vid avbeställning/avbokning?
A: Med oss kan ni vara helt trygga. Om ni har bokat er resa, och betalat helt eller delvis, och sedan av någon anledning ändrar er, så gäller avbokning utan kostnad fram till 30 dagar innan bokad ankomst. Vi återbetalar hela ert inbetalda belopp vid avbeställning senast 30 dagar innan bokat ankomstdatum.

Q: Kan vi skicka in en intresseanmälan/offertförfrågan?
A: Absolut. På samtliga boendesidor kan ni klicka på kontaktknappen för att komma till vårt formulär för offertförfrågan. I detta kan ni ange önskad vistelseperiod, [ungefärliga] datum, önskat golfspel, osv.

Q: Kan vi boka direkt på sajten?
A:
Ja. På våra boendesidor ser ni de golfpaket vi erbjuder. När ni klicka på ert vald golfpaket kommer ni till vår bokningssida där ni kan boka er vistelse. Vi återkopplar omedelbart med bekräftelse.

Q: Hur sker betalning?
A:
När ni hittat ert favoritresmål på vår hemsida kan ni boka er vistelse och välja betalning antingen med kreditkort eller banköverföring.

Q: Vad händer om vi bokar och sedan ångrar oss?
A: Ingenting. Skulle ni ändra er så makulerar vi naturligtvis er bokning utan kostnader eller krångel, med full återbetalning, fram till 30 dagar innan bokad ankomst.

NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och var först med att ta del av nyheter och erbjudanden!

OBS! Vi delar aldrig din mejladress med någon utomstående.